SECRET CINEMA

WAT IS SECRET CINEMA?

Wat is er leuker dan op een bijzondere plek naar een bijzondere film te kijken? Als je verrast wordt over de plek en de film! Secret Cinema brengt je naar plekken die normaal niet voor het publiek toegankelijk zijn om te kijken naar een film die precies past bij de plek. Wat voorbeelden: we draaiden voor het AFFR in het voormalige buitenbad van Tropicana de film The Swimmer met Burt Lancaster 1, in de toren van de Laurenskerk (ja, 150 treden) natuurlijk de klokkenluider van de Notre Dame. De kelder van het voormalige Oostpleingemaal was het decor van de documentaire Im Keller. Als de locatie en de film matchen, dan komen beide helemaal tot hun recht. Je ziet de locatie door andere ogen, je beleeft de film op een andere manier.

Tropicana
AFFR screening in Tropicana – photo: Frank Hanswijk

VAN DAKTERRAS TOT KELDER, VAN WONING TOT GEVANGENIS

We zijn continu op zoek naar bijzondere locaties die geschikt zijn voor een filmvertoning. Denk bv. aan voldoende hoogte, publieksveiligheid en voldoende verduistering. Ook buitenlocaties zoals daken en tuinen zijn mogelijk. In het verleden hebben we op het dak van Las Palmas/OVG de film Rotterdam 2040 2 getoond en op het dak van Delftseplein de film Q, the Winged Serpent. Je geniet dan van een bijzondere film met tegelijkertijd een prachtig uitzicht over de stad.

Private Home
AFFR Private Home Secret Cinema – photo: Ossip van Duivenbode

 PLACEMAKING

Heeft jouw locatie of pand extra aandacht nodig? We kunnen ook een special cinema loci doen voor genodigden of de pers. Zodat het project de aandacht krijgt die het verdient; op social media en in de pers.

Temporary Home
AFFR Secret Cinema in a temporary home – photo: Ossip van Duivenbode

OUTDOOR FILM

We hebben alles in huis voor een volwaardige filmprojectie, en dat kan tegenwoordig ook op plekken waar niet eens een stopcontact is. Overdag laadt de zon de generator op, en ’s avonds stroomt het licht er in filmbeelden weer uit. Cinema Loci wordt ook altijd op een OV-vriendelijke locatie georganiseerd, zodat het publiek niet in de auto hoeft. Goed bezig!

Secret Cinema Garden
AFFR Garden Screening – photo: Ossip van Duivenbode

 

Secret_Cinema ©Ossip
AFFR Secret underground screening – photo: Ossip van Duivenbode

GEGEVENS

Vanaf 2017 is Secret Cinema in Antwerpen gevestigd, met ook een eigen plek voor vertoningen. Hou de website www.secretcinema.be in de gaten.

REFERENTIES

Cinema Culinair drinkfilms op locatie
AFFR Rooftopscreenings en Secret Cinemas
Rotterdamse Dakendagen
Pecha Kucha Aorta Utrecht
AFFR Top Secret Cinema, Stroom Den Haag